Tuesday, May 17, 2011

selamat hari jadi mak...

assalamualaikum

entry kali ni ditujukan khas untuk my dearest mom yg tgh sebok duk masak kat dapur (eh? mknenye aku tak tolong dy masak la ni..haha) walaupun wani tau mak memang tak kan baca blog wani ni. macam tak da kerja je kan mak nak baca blog anak gedik manjamu ini.haha. mak sori la tahun ni tak da hadiah almaklumla duit dah banyak habis beli barang tuk further study dan maaf jugak sebb lambat perasan hari ni 18/5. maaf ye, wani kan dah tak sekolah sekarang ni so, hari apa pun wani pun tak pasti..haha. lagipun mak pernah cakap kalau wani dapat masuk maktab tu la hadiah terbaik yg pernah dapat. jadi, kite doa banyak2 supaya wani dapat maktab ye mak.. :)sayang mak....
mak, mak ingat tak hadiah pertama yang wani bagi kat mak? hiasan kristal bentuk angsa tu? mak simpan lagi tak?? kalau mak tak ingat kita flash back sama2 ye mak... mak tau tak seminggu sebelum hari jadi mak wani dah pergi survey hadiah tu kat kedai yg baru bukak time  tu. ala..kedai sebelah kedai abang joe tu la. ingat tak mak? masa tu wani darjah 4, mak tak kasi wani pergi kedai kalau tak da mak tapi wani pergi jugak senyap2 dengan siti. maaf mak. 
sehari sebelum birthday mak....
wani dengan murah hati dan rajin nye tolong mak buang sampah kat bawah. masa tu lif rosak kesian mak nak buang sampah kat bawah la kononnye jadi wani pun tolong mak padahal time tu nak cari alsan nak pergi beli hadiah kat kedai. maaf sekali lagi ye mak.huu. lepas mak bagi wani buang sampah tu wani terus berlari turun tangga buang cepat2 nak cover masa. ye la kalau lmbt2 sangat pelik la kan buang sampah je tapi lama bebenor. lepas tu wani terus pergi kedai nasib bek tempat buang sampah dengan kedai dah tak jauh. sampai je wani terus amek hadiah yang wani dah aim selama seminggu tu.hihi.
lepas bayar singgah kedai len beli jajan jap. sempat agi tu.hehe.. then, wani terus berlari balik. nak nek tangga tu yg tak menahan penat tu. tingkat 5 tuu. wani sampai jatuh tangga sebab nak cepat sampai rumah. tapi wani selamatkan hadiah mak dulu. sakit len citer. melecet lutut wani time tu. tapi demi mak den relo mak. hehe
disebabkan tak nak mak nampak hadiah tu wani sorok dalam baju.hehe. nasib bek mak kat dapur time tu tengah masak minum petang. wani terus masuk bilik bile sampai rumah sorok kan hadiah tu. mak tanya kenapa lambat, wani jawab singgah gerai kat bawah beli jajan.huhu. sori ye mak.
wani terus balut hadiah mak tu. maaf sebab buruk balutan tu. first time balut hadiah jadi paham2 je la ye mak.hehe.
pagi2 lagi lepas wani bangun tido nak pergi sekolah wani bagi hadiah tu kat mak. masa tu mak kat dapur tengah buat sarapan. wani cium mak peluk mak then, bagi hadiah tu kat mak.

wani: selamat hari jadi mak. ni untuk mak..
mak: terima kasih sayang. mana dapat duit ni nak?
wani: sama2. hehe..adalah..:D

mak, kalau mak nak tahu wani dapat duit tu dari tabung. wani korek tabung simpanan wani.hehe. maaf ye mak.haha.
mak, wani tahu mak nak sangat wani masuk maktab. wani ingat mak pernah cakap kalau wani masuk maktab mak la orang yang paling happy. walaupun dulu wani gila2 tak minat jadi cikgu tapi demi mak wani mohon jugak. lepas tgk mak sungguh2 nak wani masuk maktab sekarang hati wani pun dah terbukak nak pergi maktab. doa mak kut.hee. mak kalau wani masuk maktab tu kira hadiah hari jadi wani tuk mak la ye. kalau wani tak dapat masuk maktab pun wani tetap akan berusaha belajar betul2 kat matrik pas tu amik TESL dan jadi cikgu. macam yg mak harapkn. wani janji. ppepun selamat hari jadi mak..sayang mak!


p/s: terima kasih sebab buat kat lempeng pisang..memang klas la mak! terbaek!!

2 comments:

fatahul said...

terharu kejap baca post ni.
huhu. yeah, harap-harap,
kau boleh kasi hadiah terbaik
tu pada mak kau. :)
amin amin.. :D

wani masshor said...

thanks..amin amin too..aku pun harap dapat bagi hadiah tu kat mak aku..maybe ni salah satu cara tuk balas jasa dy..anyway thanks ye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...